<$BlogRSDURL$>

zaterdag, juni 12, 2004

Don't fly in small planes, Seymour Hersh 

Blogvriendje Tim vond tussen de bedrijven van zijn Blair-moet-weg aktie door nog de tijd om de blogosphere door te worstelen. Wat hem vertwijfeld deed uitroepen: Just when you thought it couldn't get any worse, now we hear of video footage of children being abused in Abu Ghraib. In het artikel waar hij naar verwijst staat, na wat geneuzel over dat ze nu een heuse viersterrengeneraal naar Iraq sturen om de top van Abu Ghraib en omstreken te horen over hun eventuele aandeel in de folterpraktijken, een link naar deze post in het weblog van ene Mark A.R. Kleinman. Die op zijn beurt weer verwijst naar Torture and Rumors of Torture. En dan zijn we er, want daarin staat een verslag, door een ongenoemde email correspondent van de auteur van een toespraak die Seymour Hersh heeft gehouden op de Universiteit van Chicago. Met dit citaat:
He said that after he broke Abu Ghraib people are coming out of the woodwork to tell him this stuff. He said he had seen all the Abu Ghraib pictures. He said, "You haven't begun to see evil..." then trailed off. He said, "horrible things done to children of women prisoners, as the cameras run." He looked frightened.
Ik heb het hele traject van blogsurfen dit keer uitgeschreven. Het gaat hier om een gerucht, een bericht uit derde hand, dus je moet zo duidelijk mogelijk zijn in hoe je er aan komt. Als het waar is dan zijn breekt hopelijk de pleuris goed los in Amerika, hun gevoeligheid op het gebied van k1nders3x kennende. Categorie: Torturegate
Naar boven geroepen: Een reactie posten