<$BlogRSDURL$>

dinsdag, juni 08, 2004

Befehl ist Befehl 

Republiekeinse Jezus zegt: Soms kan je je naaste pas liefhebben als je eerst 10000 Volt door zijn testikels hebt gejastMartelen mag! Als je maar in de veronderstelling verkeert dat je meerdere het bevolen heeft, of had kunnen hebben, en als je het maar niet voor je plezier doet. De Amerikaanse president staat boven de wet, die vindt het nodig, dus de beul is gedekt.

Dat is heel kort door de bocht de nieuwe Amerikaanse doctrine betreffende martelen onder Presidentieel Bevel. In de Amerikaanse kranten, een uit de Wall Street Journal geript stuk: Pentagon Report Set Framework For Use of Torture en de opening van de NYT: Lawyers Decided Bans on Torture Didn't Bind Bush.

Hier de reactie van Whiskey Bar (een linksig Amerikaans blog): Presidential Powers met daarin een uitleg over het Führerprinzip en een beschouwing over de bevindelijk Christen die de doctrine in juridische termen goot, Praise the Lord and Pass the Thumbscrews. Uit de commentaren op deze posts komt toch een gevoel van angst boven, en de diverse commentators beginnen informatie uit te wisselen over de fijnste stad in Canada. Als ze maar geen Frans hoeven te leren.

Als het die malle Kerry niet lukt om Bush te verslaan in de verkiezingen, door zijn eigen kleurloosheid of door list en bedrog van de andere kant, zoals de vorige keer, dan kunnen we hier ook wel een vluchtelingenstroompje verwachten. Dan moet voor die tijd onze eigen bevindelijk Christen wel gevallen zijn, anders komen ze er niet in. Maar legaal of illegaal, ze zijn welkom hier op het Balkon.


Naar boven geroepen: Een reactie posten