<$BlogRSDURL$>

vrijdag, juni 11, 2004

Arf, she said 

Man bedreigt liggende naakte man met aangelijnde herdershond. Locatie is gang Abu GhraibHet is geen leuke baan, dog handler in het Amerikaanse leger. Altijd maar met zo'n chagrijnige herder aan de andere kant van een eind touw, en nooit eens met een leuke poedel op stap. Gelukkig is er weleens tijd voor een verzetje, met een wedstrijdelement.
A military intelligence interrogator also told investigators that two dog handlers at Abu Ghraib were "having a contest" to see how many detainees they could make involuntarily urinate out of fear of the dogs, according to the previously undisclosed statements obtained by The Washington Post.

Denk nu niet dat dit weer een actie was van een paar losgeslagen individuen. Het gebruik van honden als pressiemiddel was toegestaan, mits geaccordeerd door een lid van het hoger kader, in dit geval de kolonel Pappas. De dog handlers handelden op verzoek van ondervragers, om de tongen van de ondergevraagde Irakezen wat losser te maken. Dat ze er nog een spelletje van wisten te maken is een zoveelste bewijs van de inventiviteit van de mens als het om kwaad doen gaat.
Washington Post: Use of Dogs to Scare Prisoners Was Authorized
Naar boven geroepen: Een reactie posten