<$BlogRSDURL$>

woensdag, juni 23, 2004

Knalletje 

Blogvriendje Tim is moegestreden en neemt een tijdje vrij. Jammer, hij had een originele manier van aktievoeren door middel van het interweb bedacht, tegen Bush en Blair en voor meer transparantie in het Engelse politieke bedijf. Dit is zijn zwanenzang: Bloggerheads: The Parting Shot (for Bush the fascist and Blair the appeaser)
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Stilte 

Even Zeekabouter geweest. Nu veilig terug.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

dinsdag, juni 15, 2004

Folterpraktijken waren in november al bekend 

Een groepje ondervragers heeft vanaf november 2003 al verslag gedaan van mishandelingen in Abu Ghraib en op andere plaatsen. De groep was belast met het onderzoeken of bepaalde gevangenen weer vrij gelaten konden worden. Half november begon een van de leden de vraag "Hoe ben je behandeld tijdens je gevangenschap?" te stellen aan gevangenen die misschien vrij gelaten kon worden. Hij hoopte daarmee een soort band te scheppen met de gevangenen. Maar in plaats van het "het eten was slecht maar voor de rest viel het wel mee" dat hij verwachtte kreeg hij onverwacht levendige en verontrustende antwoorden. De vraag werd half december opgenomen in het Word document dat gebruikt werd door de hele groep, en de mannen konden hun oren niet geloven bij de antwoorden die ze kregen. Alle verkregen antwoorden werden doorgezet naar hogerhand, waaronder de commandant van de gevangenis en de hoogste baas van de militaire inlichtingendienst. Het is nog onbekend of die het gelezen hebben en zo ja, wat ze gedaan hebben, men is nu nijver op zoek naar de betreffende rapportages.
Link naar The New York Times: Unit Says It Gave Earlier Warning of Abuse in Iraq. Categorie: Torturegate
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

The horror, the horror 

Speelgoedeend in moeilijkheden?Wat bloggen niet met een mens kan doen. Collegablogger Spluttermonkey ontvoerde de Eend van zijn dochtertje en dreigde het arme wezen te ontdoen van een ledemaat, iedere dag dat hij nog geen honderd bezoekers zou hebben gekregen. Dan's destiny is in your hands, zo riep hij uit, vertwijfeld omdat zijn bezoekersaantal naar nul per dag aan het zakken was. Gelukkig werkt de bloggersgemeenschap snel en efficient, het nieuws verspreidde zich razendsnel over de blogosphere, iedereen kwam sensatiebelust naar de gegijzelde Eend kijken en linkte naar de pagina. De bezoekersminnende blogger beweert hier dat Eend veilig is. Hoewel??
Anyway Dan is safe, for now. More than 100 readers of the blog today and several inbound links. I should be happy but I feel strangely cheated. You won't all be back tomorrow though and then Dan gets it. To whet my appetite I have secured him to the bread board so he's ready for the fun.


(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

maandag, juni 14, 2004

Strandkabouter 

Sambalanco in AmersfoortVandaag waren we even Strandkabouter op een Brasilian beach party die werd gegeven door de Rotterdamse sambaschool Sambalanço. Zon, zee, geweldig enthousiaste mensen die met veel plezier moeilijke ritmes aan hele grote en hele kleine trommels ontlokten. Het dansen ging nog niet zo goed, de driekusman is toch meer mijn ding. De volgende keer, Zomerfestival Rotterdam, zal ik beter opletten hoe ik mijn klompjes neer moet zetten.

(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

zaterdag, juni 12, 2004

Don't fly in small planes, Seymour Hersh 

Blogvriendje Tim vond tussen de bedrijven van zijn Blair-moet-weg aktie door nog de tijd om de blogosphere door te worstelen. Wat hem vertwijfeld deed uitroepen: Just when you thought it couldn't get any worse, now we hear of video footage of children being abused in Abu Ghraib. In het artikel waar hij naar verwijst staat, na wat geneuzel over dat ze nu een heuse viersterrengeneraal naar Iraq sturen om de top van Abu Ghraib en omstreken te horen over hun eventuele aandeel in de folterpraktijken, een link naar deze post in het weblog van ene Mark A.R. Kleinman. Die op zijn beurt weer verwijst naar Torture and Rumors of Torture. En dan zijn we er, want daarin staat een verslag, door een ongenoemde email correspondent van de auteur van een toespraak die Seymour Hersh heeft gehouden op de Universiteit van Chicago. Met dit citaat:
He said that after he broke Abu Ghraib people are coming out of the woodwork to tell him this stuff. He said he had seen all the Abu Ghraib pictures. He said, "You haven't begun to see evil..." then trailed off. He said, "horrible things done to children of women prisoners, as the cameras run." He looked frightened.
Ik heb het hele traject van blogsurfen dit keer uitgeschreven. Het gaat hier om een gerucht, een bericht uit derde hand, dus je moet zo duidelijk mogelijk zijn in hoe je er aan komt. Als het waar is dan zijn breekt hopelijk de pleuris goed los in Amerika, hun gevoeligheid op het gebied van k1nders3x kennende. Categorie: Torturegate
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

vrijdag, juni 11, 2004

Arf, she said 

Man bedreigt liggende naakte man met aangelijnde herdershond. Locatie is gang Abu GhraibHet is geen leuke baan, dog handler in het Amerikaanse leger. Altijd maar met zo'n chagrijnige herder aan de andere kant van een eind touw, en nooit eens met een leuke poedel op stap. Gelukkig is er weleens tijd voor een verzetje, met een wedstrijdelement.
A military intelligence interrogator also told investigators that two dog handlers at Abu Ghraib were "having a contest" to see how many detainees they could make involuntarily urinate out of fear of the dogs, according to the previously undisclosed statements obtained by The Washington Post.

Denk nu niet dat dit weer een actie was van een paar losgeslagen individuen. Het gebruik van honden als pressiemiddel was toegestaan, mits geaccordeerd door een lid van het hoger kader, in dit geval de kolonel Pappas. De dog handlers handelden op verzoek van ondervragers, om de tongen van de ondergevraagde Irakezen wat losser te maken. Dat ze er nog een spelletje van wisten te maken is een zoveelste bewijs van de inventiviteit van de mens als het om kwaad doen gaat.
Washington Post: Use of Dogs to Scare Prisoners Was Authorized
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Tony Blair 

Tony Blair must go
Mijn blogvriendje Tim, aka Manic voert al een tijd actie om het aftreden van Tony Blair als Minister President te bewerkstelligen, zie dit flashfilmpje. Ik vond Tony wel een grappig ventje, al nam ik hem wel kwalijk dat hij het laatste restje socialisme in de Labour Party had verkwanseld. En ik vond mevrouw Blair ook wel hip. Tony Blair heeft inzake de oorlog in Iraq echter veel te veel aan de leiband gelopen van George W Bush. Hij is de oorlog begonnen met leugenachtige argumenten, met name de leugen dat Saddam binnen dertig minuten een massavernietigingswapen de wereld in zou kunnen sturen. Tony Blair moet zijn verantwoordelijkheid nemen en gaan. Tim heeft elf goedgedocumenteerde argumenten opgesomd, te vinden onder de titel 11 Reasons Why Tony Blair Must Go. Oooh, wat veel lettertjes.

(6206) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Sinterklaas 

SinterklaasWaarom komt de Nederlandse magistratuur nou toch niet op voor de Rechten van de Hulpsinterklaas? Die mag in het benepen Deventer alleen op 5 december zijn mooie functie uitoefenen. Je zou toch zeggen dat die rechters solidair zouden zijn met mede-jurkdragers, maar nee, nu heeft de bestuursrechter de zaak weer terugverwezen naar een mediator. We blijven de zaak nauwgezet volgen.
Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

donderdag, juni 10, 2004

Torturegate 

Nou had ik toch ondanks al mijn gezoek op het interweb nog helemaal niet gemerkt dat de martelingen in Abu Graibh en alle onthullingen daarna in Amerika allang een handzame, voor de hand liggende naam hadden gekregen: Torturegate. In het Nederlands geeft Google nog maar drie uitkomsten op dit moment, een keer in Indymedia, en twee keer The Gorgonzolas. Kijken hoe lang het duurt voor het woord hier ingeburgerd raakt. Of gaat het Foltergate worden? Of Martelgate??
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Fucking villagers 

Het dorpje Fucking' Is raar. Als er in een tekst Austrian staat dan lees ik negen van de tien keer Australian. Vandaar dat dit artikeltje pas minder surrealistisch werd toen ik aan het einde las dat ze in Wank am See ook al last hadden van diefstal van gemeenteaanduidingsnaambordjes. Je kunt Fucking hier op de kaart vinden.

(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Martelvergunning 

De uitgelekte stukken over de Amerikaanse legitimering van het martelen van gevangenen brengen de blogosphere behoorlijk in beroering, maar de Amrikaanse kranten zijn wat lauwtjes, vind ik. Nou ja, het is geen nieuws meer, dus je moet nu commentaren gaan geven. Zoals hier in de Washington Post, Legalizing Torture en hier in de Op-Ed van de New York Times, An American in The Hague?. Alweer Den Haag? Dat valt tegen, geen woord over het ICC. Het artikel stelt dat de martelvergunningen diametraal tegenover de doctrine staat die gehanteerd werd door de Yugoslavia en Rwanda tribunalen: politieke en militaire leiders kunnen schuldig worden gevonden aan oorlogsmisdaden die zijn begaan door degenen "onder hun daadwerkelijk gezag" als ze er niets aan deden om die misdaden te voorkomen.
Registreren voor WaPo en NYT is aan te raden, anders is Bugmenot nog steeds je vriend.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

woensdag, juni 09, 2004

Een Betty te zijn 

Which Bettie Are You? by antisocialoser
Username
You Are This Bettie
Created with the ORIGINAL MemeGen!
Gevonden bij mede Smiths liefhebber Diana Moon Glampers
(1) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Viva hate! 

MorrisseyMorrissey deed het weer.
Thousands of fans at Dublin Castle, in Ireland, cheered when the ex-Smiths frontman made the announcement that the former American president, who had battled with Alzheimer's Disease, had passed away.
And an even bigger cheer followed when Morrissey - who is no stranger to controversy - then said he wished it had been the current President, George W Bush, who had died.

Gejuich bij de fans, en zeven bladzijden overwegend woedend commentaar van door Drudge opgehitste Amerikanen onder het artikel in de Manchester Online.
Link naar 'Bush should have died, not Reagan'
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

dinsdag, juni 08, 2004

Befehl ist Befehl 

Republiekeinse Jezus zegt: Soms kan je je naaste pas liefhebben als je eerst 10000 Volt door zijn testikels hebt gejastMartelen mag! Als je maar in de veronderstelling verkeert dat je meerdere het bevolen heeft, of had kunnen hebben, en als je het maar niet voor je plezier doet. De Amerikaanse president staat boven de wet, die vindt het nodig, dus de beul is gedekt.

Dat is heel kort door de bocht de nieuwe Amerikaanse doctrine betreffende martelen onder Presidentieel Bevel. In de Amerikaanse kranten, een uit de Wall Street Journal geript stuk: Pentagon Report Set Framework For Use of Torture en de opening van de NYT: Lawyers Decided Bans on Torture Didn't Bind Bush.

Hier de reactie van Whiskey Bar (een linksig Amerikaans blog): Presidential Powers met daarin een uitleg over het Führerprinzip en een beschouwing over de bevindelijk Christen die de doctrine in juridische termen goot, Praise the Lord and Pass the Thumbscrews. Uit de commentaren op deze posts komt toch een gevoel van angst boven, en de diverse commentators beginnen informatie uit te wisselen over de fijnste stad in Canada. Als ze maar geen Frans hoeven te leren.

Als het die malle Kerry niet lukt om Bush te verslaan in de verkiezingen, door zijn eigen kleurloosheid of door list en bedrog van de andere kant, zoals de vorige keer, dan kunnen we hier ook wel een vluchtelingenstroompje verwachten. Dan moet voor die tijd onze eigen bevindelijk Christen wel gevallen zijn, anders komen ze er niet in. Maar legaal of illegaal, ze zijn welkom hier op het Balkon.


(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Grrar yuh hcafef 

StripSlow Wave is een collectief droomdagboek van verschillende mensen verspreid over de wereld, waar Jesse Reklaw dan weer een strip van maakt.
Iedere week komt er een nieuwe strip uit ..on the first minute of Saturday in San Francisco; 3 AM in Ottawa, ON; 5 AM in London, UK; and 3 PM in Sydney, Australia. Om zes uur 's morgens opstaan dus voortaan op zaterdag. Of was het nou om vier uur? En 's winters dan??


Link naar Slow Wave
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

maandag, juni 07, 2004

Geeky post over Nigritude Ultramarine 

[Lange oninteressante uiteenzetting over SEO (Search Engine Optimization)]

[Uitleg over het gedoe rond Nigritude Ultramarine]

[Veroordeling van blog- en wikkispammers]

Zo, de bloggersplicht weer gedaan....


(4853) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Muis 

VleermuisDaarnet ging de Logeerpoes geweldig te keer in huis. (Inderdaad ja, er zit een huis aan dit balkon vast, de markt voor losse balkons is hier nog volop in ontwikkeling) En het propje alufolie waar hij mee speelde maakte rare piepgeluidjes, dat kende ik nog niet van dat spul. Een beetje muizige piepjes, zo leek het wel, hoewel dat vrij onwaarschijnlijk is op deze hoogte. Bovendien was het propje zwart en bewoog het geheel zelfstandig, al was het wat fladderig. Toen Logeerpoes even losliet, zoals dat hoort in het kat-en-muis spel, koos het diertje het luchtruim. Poes had een vleermuis gevangen! Wellicht uit de lucht geplukt of van de railing geklauwd toen het even kwam rusten, ik denk dat ik nu wel weet waarom hij soms zo tegen het duister zit te schreeuwen, er vliegen allerlei zwarte gedaantes in het donker rond. Gelukkig begint een vleermuis die in een huis terechtgekomen is zich niet onmiddelijk tegen de ruiten te pletter te vliegen, zoals de mus en de merel. Hij begon rondjes door de kamer te draaien, ongeveer een meter onder het plafond, met een joelende poes op zijn hielen. Ik heb snel alle ramen en deuren wijd opengezet, onderwijl Poes op een afstand houdend en zo nu en dan wegduikend voor Vleermuis, want ook een Kabouter heeft last van die archetypische angst voor vleermuizen in kapsel of baard. Vleermuis is nu weg, al heb ik hem niet het pand zien verlaten, dus ik kan nog steeds worden opgeschrikt door gefladder in de nacht. Poes zit weer tegen de nacht te schreeuwen. Ik ga zo de gordijnen weer ophangen, die zaten wat in de weg bij het ramen openzetten, en dan ga ik een quirkafleeg doen, tegen de schrik.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

zondag, juni 06, 2004

Bedtime for Bonzo 

Ronald ReaganRonald Reagan (06/02/1911 - 05/06/2004)is dood. De Generaal heeft hier al bedacht wie hij nu allemaal tegen zou kunnen komen in het Hiernamaals. Als president van de Verenigde Staten heeft hij onmiskenbaar het nodige leed veroorzaakt, al moet je wel zeggen dat hij degene is geweest die het gesprek met de toenmalige Sovjet Unie is aangegaan. Voor mij is hij altijd de acteur die in de politiek is gegaan gebleven, daarom aandacht voor zijn inmiddels bijgewerkte biografie in de Internet Movie Database en een mooi In Memoriam voor een B-acteur bij de BBC.

(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

zaterdag, juni 05, 2004

Queeg 

Lt. Comdr. QueegIn deze post kwam ik een referentie tegen naar The Caine Mutiny, een film uit 1954 met Humphrey Bogart. Nieuwschierig klikte ik door en kwam bij een artikel in de Capitol Hill Blue, waarin gesteld wordt dat de Amerikaanse president nu echt helemaal zijn knikkers heeft verloren. Dat wist ieder weldenkend mens natuurlijk al jaren, maar nu beginnen mensen uit de naaste omgeving van George W. Bush tegen de pers te praten. Wat citaten.

Worried White House aides paint a portrait of a man on the edge, increasingly wary of those who disagree with him and paranoid of a public that no longer trusts his policies in Iraq or at home. “It reminds me of the Nixon days,” says a longtime GOP political consultant with contacts in the White House. “Everybody is an enemy; everybody is out to get him. That’s the mood over there.”
en
God may also be the reason Attorney General John Ashcroft, the administration’s lightning rod because of his questionable actions that critics argue threatens freedoms granted by the Constitution, remains part of the power elite. West Wing staffers call Bush and Ashcroft “the Blues Brothers” because “they’re on a mission from God.”

De dronken ineenstorting van Richard Nixon, Bogart als Lt. Comdr. Queeg die steeds verstrakter met zijn kogellagers rolde, uiteindelijk gaan de slechten in Amerika altijd voor de bijl, in fictie en in werkelijkheid.

Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

vrijdag, juni 04, 2004

Ach gut 

De leukste query waar ik mee gevonden ben de laatste tijd.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

donderdag, juni 03, 2004

Hooded man 

De Man met de Kap in BostonDe Man met de Kap is toch echt hèt ikoon van de Amerikaanse bezetting van Iraq geworden. In Boston is ene JP bij de deur van het recruteringscentrum van de strijdkrachten op een melkkrat gaan staan, met een zak over zijn hoofd, een losse shawl om zijn lijf en wat draad in zijn handen. En sandalen. Natuurlijk werd hij gearresteerd en weggevoerd, want vrijheid van meningsuiting is heel mooi, maar het moet niet te realistisch worden. Toen zijn vrienden naar hem op zoek gingen in iets wat heel onheilspellen Area A-1 heet, kwam er een agent op hen af.
"Was he [referring to JP] the one over there at the military center?" "Yes." CW replied "Well you know those Marines and the Navy there shudda' came outta' the office and beat the shit out of him." "Umm, wouldn’t that be like assault?" CW asked. "I don’t give a shit. Look I just got back from the Air Force Reserves and … look … grrrr … assholes!" "I think he (JP) just got back from the Middle East." The Officer then said: "Yea, I don’t care ….ggggggrrr… scum!"
Duh, schijn je dan te moeten zeggen. Maar inmiddels heeft JP wel een felony charge gekregen, en dat betekent foute boel in Amerika. Link (via Bloggerheads)
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Balko - Fanclub  

BALKONou dacht ik toch heel even dat ik al een Fanclub had, in Duitsland nog wel. Maar het warme gevoel was snel over, het gaat over een van de vele Duitse tv-misdaadbestrijders. Mijn tijd moet nog komen. Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

dinsdag, juni 01, 2004

Uniforms 

Office ladiesMark Frauenfelder, medeblogger van boingboing, heeft tijdens zijn bezoek aan Japan een soort obsessie opgelopen voor de uniformen die je daar in groten getale in het straatbeeld ziet. Een kennis wees hem op J-List, een postorderbedrijf met overwegend malle Japonica. Als je daar naar uniforms gaat zoeken vind je wat veel afbeeldingen die NSFW zijn, ondanks alle gele stickers. De links achter de plaatjes hiernaast gaan naar SFW pagina's.
Japans schoolmeisjeEn nog even een zoekopdracht op J-List naar Japanse schoolmeisjes in uniform, speciaal voor J. Mag je zelf naar hentai en cosplay gaan zoeken.
Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit