<$BlogRSDURL$>

maandag, mei 31, 2004

Fandom 

Lynndie EnglandTja. zo'n meiske zal ook haar goede kanten hebben. Voor iemand ergens op de wereld in ieder geval genoeg goede kanten om de Lynndie England Fansite op te zetten. Ieder het zijne.
Via Attu
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Axis of Eve 

Slipje met de tekst'Expose Bush'Protesteren en aktie voeren hoeven niet suf te zijn.
The Axis of Eve is a coalition of brazen women on a mission to EXPOSE and DEPOSE President Select George W. Bush and his deceitful administration. Convinced that effective political action can be irreverent and exciting, we have launched a titillating campaign of TRUTH-FLASHING coordinated around our provocative line of protest panties.
Bij gebrek aan Bush ga ik gauw "Bescherm de Moeras Kabouter" op mijn onderbroek schrijven.
Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Bananaphone maakt slachtoffers 

Hier een beeldverslag van wat er gebeurt als het "ding dong ding dong" in je hoofd blijft zitten. Via Wildkamperen, die ook een fijne Japanse toverspreuk heeft ontdekt om tshirtjes gevouwen in de kast te krijgen. (Als het Japans je wat te snel gaat is hier een vertaling, met freezeframes, te verkrijgen.)
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Brief van een Moeder 

Bij Atrios vond ik een prachtige brief. Een moeder van een homosexuele zoon had genoeg van de haatcampagnes in de plaatselijke krant en zond haar reactie in, het relaas van het leed van haar zoontje, die op zijn zesde al getreiterd werd omdat hij "anders" was, wat leidde tot
In high school, while your children were doing what kids that age should be doing, mine labored over a suicide note, drafting and redrafting it to be sure his family knew how much he loved them. My sobbing 17-year-old tore the heart out of me as he choked out that he just couldn't bear to continue living any longer, that he didn't want to be gay and that he couldn't face a life without dignity
En dat nota bene in Vermont, in het "beschaafde" Noord-Oosten van de VS. Zelf houdt uw Kabouter het bij de moeilijk vindbare Kaboutervrouwtjes, maar ik ben toch erg blij dat mijn balkon boven een beschaafd land hangt. Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Horrorstory 

Het is niet goed toeven in Schotland, voor een Kabouter.
Police in Mid Calder, West Lothian, have been puzzled as reports of thefts of garden ornaments have been flooding in over the last few months. Detectives believe much of the crime - which involves dozens of garden gnomes as well as larger items of garden furniture - is being done to order, although they admit they cannot rule out many of the gnome thefts as being merely drunken pranks. But they also say the situation could be worse than has been reported, as many people do not tell them if a gnome goes missing. Now 14 of the little figures have been found abandoned in a field and officers are hoping they can reunite the homeless gnomes with their owners.
Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Fahrenheit 451 

Lori Haigh met een blauw oogIn de galerie van Lori Haigh in San Francisco hing een schilderij van Guy Collwell. Eerst hing het in de etalage, maar iedere dag het eierstruif van de ruit wassen werd zo lastig voor Lori. Kennelijk nam iemand aanstoot aan het tentoongestelde: een drietal Amerikaanse soldaten die neerkijken op gestalten met kappen op en elektriciteitsdraden aan hun lichaam. Je zou zeggen dat ze daar wel aan gewend zijn inmiddels. Het schilderij werd binnen opgehangen, waarna afgelopen donderdag een man op de deur van de galerie klopte en Lori in het gezicht stompte toen ze naar buiten kwam. Lori heeft de tent gesloten, vooral omdat de politie niet van plan bleek haar te beschermen. De website van de galerie is nu op zwart, de tentoongestelde kunst is geëvacueerd en Lori zit thuis. Horen wij daar het geluid van brandstapels, in de verte? Link update
Abuse door Guy CollwellDit is het aanstootgevende schilderij. Mooi is anders, dat geef ik toe, maar de artiest had het dan ook achteraf toegevoegd aan de tentoonstelling, als directe reactie op het nieuws over de martelingen in Abu Ghraib. Vroeger maakte hij meer politiek getinte comics, deze tentoonstelling was er echter een van rustig en abstract werk.
Het on-line kunstmagazine CIRCA pleegt in dit stukje een wat vuile aanval op Lori Haigh. Zij blijkt in 2002 1,2 miljoen dollar van de Amerikaanse katholieke kerk te hebben ontvangen omdat ze in haar jeugd door een priester misbruikt zou zijn. Kennelijk een reden voor de (alufoliepetjes op!) Ierse publikatie om er eens flink op los te insinueren. En ze jatten ook nog de bandbreedte van ene Fennimore Cooper, die haar hier nota bene juist verdedigt. Gotspe hebben ze wel, die tofelemonen.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

zondag, mei 30, 2004

Chill Out 

Een Flash clipje van een kitten op de motorfiets in London, met de rustgevende klanken van Youth of Brittain op de achtergrond. Je kunt rustig je speakers wat harder zetten voor het beste resultaat. Later meer over de maker Joel Veitch en het b3ta-complex.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Santorum 

Woord van de Dag: Santorum.
santorum zn
1. Het schuimige mengsel van glijmiddel en fecaal materiaal dat soms een bijproduct is van anale sex.
2. De Amerikaanse Senator Rick Santorum (R-PA), de man die in een interview homosex op één lijn stelde met incest, bigamie, overspel en "man-doet-hond sex".
Zoeken naar santorum in Google in het Nederlands levert als eerste treffer deze link op, helemaal fout, ze bedoelen sanctorum. De corrigerende Kaboutermail is reeds verzonden. Misstanden worden niet alleen gesignaleerd, maar ook bestreden.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

zaterdag, mei 29, 2004

Jeeeeezus 

Republican Jesus zegt: 'I am going to celebrate Jesus Day by poking vagrants with a pointed stick'Op de zaterdag voor Pinksteren vieren alle rechtschapen burgers van Amrika Jesus Day. Hier aan de winderige kust van de Noordzee is het natuurlijk iedere dag Jesus' Dag, maar daar helaas nog niet. In afwachting van de Wederkomst doen daar ze iedere dag hun uiterste best het Laatste Oordeel actief te bespoedigen. Ik had ons land graag opgegeven voor de festiviteiten, we staan echter niet op de wereldkaart van de organisatie. Ze zijn overigens ook vergeten hun nieuwste staat Iraq in te tekenen. Nou ja, daar is de Apocalyps inmiddels al begonnen.
Via De Generaal, die gisteren zijn machtig oog op deze vertegenwoordiger van het Kabouterdom heeft laten vallen. Uw Kabouter had heel wat uit te leggen in de commentaren van deze post.
(1) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

vrijdag, mei 28, 2004

Beter laat dan nooit 

Maturbeer voor de Vrede logo Heb je in mei je handjes niet altijd boven de dekens kunnen houden? Dat voor deze keer helemaal niet erg. Het was voor een Goed Doel, de meimaand stond in het teken van Masturberen voor de Vrede. Voel je je nu al helemaal warm van binnen?
Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Birdcage liner 

Strip over NYT en WMD De New York Times is in de aanloop naar de Amrikaanse verovering van Irak niet al te kritisch geweest over de beweerde aanwezigheid van massavernietigingswapens in dat land. Of eigenlijk, hun Midden-Oosten deskundige Judith Miller schreef alles wat het Witte Huis en Bush' favoriete Irakees Chalabi zeiden rechtstreeks over. Er is nog geen zevenklapper met knokkelkoorts gevonden in de Irakese woestijn, en dat roept vragen op. In de Times van 26 mei gaat het boetekleed aan. Ze hebben veel journalistiek bedreven waar ze nog steeds trots op zijn, maar
...we have found a number of instances of coverage that was not as rigorous as it should have been. In some cases, information that was controversial then, and seems questionable now, was insufficiently qualified or allowed to stand unchallenged. Looking back, we wish we had been more aggressive in re-examining the claims as new evidence emerged — or failed to emerge. The problematic articles varied in authorship and subject matter, but many shared a common feature. They depended at least in part on information from a circle of Iraqi informants, defectors and exiles bent on "regime change" in Iraq, people whose credibility has come under increasing public debate in recent weeks. (The most prominent of the anti-Saddam campaigners, Ahmad Chalabi, has been named as an occasional source in Times articles since at least 1991, and has introduced reporters to other exiles. He became a favorite of hard-liners within the Bush administration and a paid broker of information from Iraqi exiles, until his payments were cut off last week.) Complicating matters for journalists, the accounts of these exiles were often eagerly confirmed by United States officials convinced of the need to intervene in Iraq. Administration officials now acknowledge that they sometimes fell for misinformation from these exile sources. So did many news organizations — in particular, this one.
Link.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

donderdag, mei 27, 2004

Tel de doden 

Gevonden op The UK Today (Zijnde de Overwegingen van een Onderdaan van de Volksrepubliek van Zuid-Yorkshire): een lopende teller van het aantal burgerslachtoffers van de verovering van Iraq, vanaf 1 januari 2003. Ik was me al geweldig kwaad aan het maken over de heisa die ontstond toen Ted Koppel de namen van Amrikaanse slachtoffers op zou gaan lezen in zijn ABC's Nightline. "The Fallen" heette het onderdeel, eerst wilde hij de namen van alle 500 militaire dode jongens en meisjes oplezen, naderhand kwamen er nog 200 Amrikaanse burgers bij. Hij heeft afgezien van de 10000 onuitspreekbare Irakese namen. En ik maakte me kwaad op van die Amrikaanse antioorlogsbewegingen die naarstig hun slachtoffers telden, zoals hier, maar dat moet ik nuanceren, want die gaan daarna door met de cijfers van Iraq Body Count. En dan moet ik ook niet zeuren over de de lopende teller van de kosten voor Amrika, die hier wordt bijgehouden. Money talks, zullen we maar zeggen. Deze teller telt echter zoals gezegd de Iraqis, en verdient daarom een ereplaats op de aktieladder. Jammer voor de Amrikanen, het is een overwegend Britse club die de cijfers verzamelt, beoordeelt en publiceert. Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Justice must be seen to be done 

Weer een Amrikaan die zachtjes International Criminal Court in The Hague mompelt. Dit stukje is vast goed bedoeld, maar ik krijg er toch een week gevoel van. Het is allemaal best dat de Amrikanen gaan beseffen dat ze erg slecht bezig zijn in Iraq, maar het is wel allemaal weer van "slechte mensen hebben ons erge dingen laten doen en nu zijn onze jongens en meisjes van het leger een beetje dood, en nu gaan de boze buitenlanden atoombommen onze grenzen binnensmokkelen" en geen stom woord over de tienduizenden slachtoffers onder de Irakese bevolking. Als ik zo'n zelfbeklagende Amrikaan tegenkom op mijn reizen door de Blogosfeer stuur ik ze altijd even het adres van de Aanklager bij het Internationale Strafhof (ICC - International Criminal Court, Maanweg 174, 2516 AB The Hague, The Netherlands). Laten ze hun eigen zooi opruimen. En vast gaan sparen voor de herstelbetalingen.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Verdana 

Potverdrie. Ik heb iets doms gedaan. Ik heb zojuist het Verdanafont op mijn Balkoncomputer gezet, en nu ziet heel veel tekst er grijs en lelijk uit, vooral allerlei Bloggergerelateerd spul. Ik had natuurlijk moeten bedenken dat er niets goeds uit de handen van de volgelingen van Bill Gates kan komen. En ik had dit stukje eerst moeten lezen. Snel dat spul van mijn cumputertje af, en alle Verdana in mijn Blogger-template vervangen door Arial.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

woensdag, mei 26, 2004

Abu Ghraib 

Abu Ghraib torture picture: A hooded man standing on a box with electrical wires attached to his hands and testesWeliswaar heeft boingboing als ondertitel A Directory of Wonderful Things, men besteedt ook ruime aandacht aan minder prachtige dingen. Zo signaleerden ze laatst Susan Sontag's stuk in New York Times Magazine over de beelden uit Abu Ghraib, en zonet kwamen ze met de vraag van een lezer waarom de beelden van de martelingen (torture, meneer Google) nooit naar boven komen in een Google Image Search naar Abu Ghraib. Vandaar dat ik maar weer een foto van de kanonieke meneer op de krat heb ingevoegd, nu met extragratis toekijkende Amrikaanse militair. Die was er kennelijk uitgesneden door de WaPo. Ik weet niks van het Google plaatjeszoekalgoritme, maar het is wel raar. Zoeken in Google Images naar Abu Ghraib torture levert slechts een triviaal logo op. Ik heb mijn kans gegrepen en dit stukje volgegooid met de termen torture en Abu Ghraib, want een Kabouter wil natuurlijk graag op Google te vinden zijn.

UPDATE : Tim Ireland zegt: This happens because Google only updates its image database every 6-12 months. The last update was January 2004, before the publication of these images and their broadcast on the web. Het ziet er helaas naar uit dat ik op deze manier geen Bekende Kabouter kan worden. Link to AltaVista Translation, the text is optimized for the rather stupid Babelfish, and that seems an impossible task.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Duirt me leat go raibh me breoite 

Spike MilliganOp het graf van Spike Milligan prijkt eindelijk een grafsteen. Er was wat controverse, omdat Spike de tekst "I told you I was ill" op de steen wilde hebben, en dat viel wat moeilijk bij de nabestaanden. Spike Milligan is de een van de vreemdste komieken die Engeland gekend heeft. Nadat hij behoorlijk geknakt uit de Tweede Wereldoorlog was teruggekomen - hij had als artillerist de campagnes in Noord-Afrika en Italië meegemaakt en was in Italië onder de druk bezweken met een shellshock - richtte hij samen met Peter Sellers en Harry Secombe de Goon show op voor de BBC radio en maakte daar negen jaar furore mee. Was de Goon show al behoorlijk chaotisch, de serie Q die hij in de jaren zestig voor BBC televisie maakte was dat nog meer. Volgens mij is Milligan de uitvinder van de sketch zonder doel en zonder duidelijk einde. Een scene die eindigde doordat de hele cast naar en vervolgens door de camera liep onder het roepen van "What are we going to do" was in Q heel gewoon, Monty Phyton is behoorlijk schatplichtig aan Milligan. Een rare man, vice-voorzitter van Beaty without Cruelty, vegetariër, maar niet te belazerd om hinderlijke katten met een luchtdrukpistool uit zijn tuin te schieten.

Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Volgend jaar beter 

Gemist
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

dinsdag, mei 25, 2004

iGhraib 

Lynndy E. als iPod mannequin

Nog eentje dan op het iTorture thema. Omdat ik dat iPod paars zo mooi vind...

Gevonden op Sargasso
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Een gevoelig jongentje 

Gut, ik zit me alleen nog maar druk te maken over de toestand in de wereld, en hoe erg het allemaal niet is.Even wat anders maar. De Generaal vond een fijn verhaaltje voor het slapen gaan, over een jongen, zijn hond en zijn gevoelens voor de brandweerman die hem uit een brandend huis redde.

RustyThe next night, Rusty couldn't sleep. He thought about the fireman. He thought about how warm and muscular the fireman had felt through his uniform. He remembered the smell of smoke mixed with the fireman's sweat.

Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

maandag, mei 24, 2004

Weapons of Mass Photography 

De Amrikaanse minister van defensie Rumsfeld heeft volgens verschillende online bronnen het bezit van digitale camera's en mobieltjes met camerafunctie verboden voor de troepen in Iraq. Want dat zijn de ware schuldigen voor het aan het licht komen van het martelschandaal. Asshole.
Secretary of Defense Donald Rumsfeld sounded like he was blaming technology for letting the Abu Ghraib scandal spin out of Pentagon control when he testified recently before the Senate Armed Services Committee. "We are constantly finding that we have procedures and habits that have evolved over the years from the last century that don't really fit the 21st century. They don't fit the Information Age. They don't fit a time when people are running around with digital cameras."
Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

zondag, mei 23, 2004

My Pet Goat 

Michel Moore met Gouden Palm

Op het filmfestival van Cannes heeft Michael Moore de Gouden Palm gewonnen voor zijn documentaire "Fahrenheit 9/11". Moore had deze documentaire aangekondigd als een onthullende uiteenzetting over de banden tussen de Bush dynastie en de familie bin Laden. Tijdens het maken van de film bleek dit echter al behoorlijk Oude Koek te zijn en is Moore meer aandacht gaan geven aan de oorlog in Iraq. Vooral tijdens het tweede uur van de film treedt de bolle man met het petje wat naar de achtergrond, om alle aandacht te kunnen richten op de slachtoffers. Dat zijn bij Moore niet alleen de Iraqi's, al laat hij beelden zijn van Amrikaanse soldaten die Irakese gevangenen flink door de mangel halen. Dat is even zo goed het Amrikaanse voetvolk, gewone werkmensen die in het leger gegaan zijn om aan de armoede te ontsnappen en nu een vuile oorlog moeten uitvechten om de belangen van Amrikaanse superrijken veilig te stellen. Hier een lovende recensie in de WaPo, en ik moet nog op zoek naar de Nederlandse releasedatum, want ik wil de film zeker gaan zien.

Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Gunkanjima 

Ik begin al aardig op jullie boingboing bitch te lijken zo. Maar de alarmbel ging af, hier op het balkon, en dat betekent dat er een vers artikel was geplaatst. Over een man die een verlaten eilandje voor de kust van Japan had "ontdekt". Daar is gedurende een korte periode steenkool gewonnen, in 1974 was de kool op en werd het dichtstbevolkte eiland ter wereld weer verlaten. Boeiend? Voor mij wel, en dat is het voornaamste. Nu nog uitvinden hoe ik de tekst om het plaatje kan laten krullen.

Gunkanjima

Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

zaterdag, mei 22, 2004

Balkonrandactivisme 

Bij Antiwar hebben ze meer kaas gegeten van foto's rippen dan ik. Hier zijn alle foto's uit het WaPo flashdingetje in handig jpg formaat, plus de oude bekenden. Zij zien daar af van de WaPo-stijl waarschuwing dat some images in this gallery may be disturbing because of their violent or graphic nature.

Ik vond de link in de commentaren bij Atrios, waar het "Den Haag, den Haag" steeds luider op begint te klinken. Maar de VS had toch zijn ondertekening voor het verdrag dat aan de basis staat van de ICC teruggetrokken? Bush wist toen al dat ze zouden gaan martelen in verre landen, lijkt het. Al hebben ze niet getekend, Amerikanen in Iraq vallen weldegelijk onder de jurisdictie van het ICC. En lijkt erop dat iedereen, dus zelfs een Kabouter, de aanklager van het Internationaal Strafhof een briefje mag sturen voor een voorlopig onderzoek.

In addition to State Party and Security Council referrals, the Chief Prosecutor may also receive information on crimes within the jurisdiction of the Court provided by other sources, such as individuals or non-governmental organisations. The Chief Prosecutor will conduct a preliminary examination of this information in every case. If the Chief Prosecutor then decides that there is a reasonable basis to proceed with an investigation, he will request the Pre-Trial Chamber to authorise an investigation.
Zal ik mijn pen gaan slijpen?


(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

In what appears to be an awkward position 

Meer foto's van de mishandelingen (voor de zoekmachines onder ons: martelingen, of in het Amerikaans torture) in de inmiddels zo bekende Abu Ghraib gevangenis. De rechtse radiopresentor Russ Limbaugh deed de mishandelingen lacherig af als een beetje hazing, de hardhandige initiatieriten in Amerikaanse studentenverenigingen. PHRM ziet er toch wat gezelliger uit.

Gevangene op dozen in Iraq In what appears to be a hallway, a hooded detainee seems to be handcuffed in an awkward position atop two boxes. The frame seems to show the prisoner's ankle cuffed to the door handle behind him.
Link (De WaPo houdt van registratie, en anders is bugmenot je vriend)
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

vrijdag, mei 21, 2004

10,000 Volts in your pocket, guilty or innocent 

Een inmiddels bekende gestalte tussen de hebbedingen voor geeks op Gizmodo. Die arme donder is langzamerhand een meme geworden.

Afbeelding van Irakees folterslachtoffer Afbeelding van Irakees folterslachtoffer

Ik snapte eerst even niet waar het op sloeg, maar het blijkt een persiflage op de in Amerika zo populaire Apple iPod te zijn.

Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

donderdag, mei 20, 2004

You are the quarry 

't Is nu officieel, de jaren tachtig zijn weer helemaal terug, want Morrissey heeft een nieuw album uitgebracht in de UK. Op de site kun je onder de audiotab 1-minuut samples beluisteren (Real Media alert!), en als je doorklikt de promovideo zien van de single, in Windows Media Formaat, en dat klinkt goed en het ziet er weer ouderwets uit. Beetje dikkere kop, het kuifje is wat grijzer, maar de Dood sluipt alweer binnen in het derde couplet.
Irish Blood, English Heart Irish blood, English heart, This I'm made of There is no one on earth I'm afraid of And no regime can buy or sell me I've been dreaming of a time when To be English is not to be baneful To be standing by the flag not feeling shameful, Racist or partial Irish blood, English heart, This I'm made of There is no one on earth I'm afraid of And I will die with both of my hands untied I've been dreaming of a time when The English are sick to death of Labour, And Tories And spit upon the name Oliver Cromwell And denounce this royal line that still salute him And will salute him forever
Je moet wel een beetje registreren voor deze voorproef, maar ach, 't is voor de goede zaak.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Nachtleven 

Toen ik daarnet even het licht aanknipte schoot een nachtvlinder die zich in de papieren bollamp had genesteld in de stress en begon tegen de wanden aan te fladderen. Waardoor DP in de jachtmodus schoot, en met grote zwarte ogen onder de lamp ging staan draaien, klaar om de bol naar beneden te halen. De lamp is weer uit, de vlinder is weer rustig, maar DP's instincten zijn gewekt, en nu staat-ie hier op het balkon naar de voorbijvliegende vleermuizen te schelden. Gedaan met de rust.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Camp Smitty 

Het aan de NRC gelieerde jeugd- en jongereninterwebding Spunk heeft een typisch Nederlandse kijk op de Amerikaanse martelpraktijken.
Vol afgrijzen reageerde de wereld op de foto's waarop te zien is hoe Amerikaanse militairen in de Abu Ghraib-gevangenis Irakese gevangenen mishandelen. Spunk heeft exclusieve foto's onderschept waar uit blijkt dat ook Nederlanders niet vies zijn van een beetje martelen. Op hun manier wel te verstaan.
Dat zie ik de NYT ofzo nou niet zo snel doen.

Naakte man met AH tas over de kop

Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

woensdag, mei 19, 2004

Perzikbloesem Waanzin 

Als het wat al te somber dreigt te worden hier op het balkon mag ik graag een Meisjesblog lezen, ter ontspanning en opvrolijking. Een hele mooie is die van Meentje, persoonlijke observaties in een mooie layout waar je flink in moet rondklikken om alle plaatjes en dingetejes naar boven te halen. Soms zijn haar schrijfsels wat verontrustend, zoals die van gisteren
Bijna elke nacht voel ik onder de huid van mijn rechter dij beestjes krioelen. Meestal niet langer dan vijf minuten maar dat zijn er wel vijf teveel. Als het zich vannacht weer voordoet, neem ik ze te graze. En nie zo'n bietje oknie. Wat heb ik daarvoor nodig? Ongediertebestrijdingsmiddel of mesjes...
maar wat doe je daaraan als Kabouter met een beperkte actieradius? Een linkje in haar reageerding zetten naar een artikel over delusional parasitosis is ook weer zo wijsneuzerig. Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Fluffy 

Scooby
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Nooit te oud om te leren 

In Ananova: Een Duits echtpaar dat het nog niet helemaal door had en na zes jaar kinderloosheid een vruchtbaarheidskliniek bezocht.
A clinic spokesman said: "When we asked them how often they had had sex, they looked blank, and said: "What do you mean?".
Link
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Dode duif 

Via Attu: How to tell when a relationship is over in ninety seconds, een filmpje dat inderdaad in 90 seconden de symptomen van een aflopende relatie weet te verbeelden. Meer 90 seconden filmpjes op DepicT!.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

dinsdag, mei 18, 2004

Melig 

Cartoon
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

web zen 

Even tot rust komen na een avondje lampen op- en weer terughangen. Op boingboing vond ik deze op het eerste gezicht ontspanningsbevorderende site, maar dat valt tegen, het zijn allemaal links naar zeer opwindende sites, over eten. Overwegend van het troostende soort. Ik ken iemand die geloof ik wel blij zou worden van deze site met alleen maar nieuws over en besprekingen van koekjes en biscuitjes (ons Mariakaakje komt er niet goed van af), zelf heb ik veel schik beleefd aan deze opsomming van onbeschoft voedsel.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

maandag, mei 17, 2004

Multikul 

Wekelijks wordt De Gezonde Roker, het periodiek van Theo van Gogh, hier op de electronische deurmat gegooid. Bijna altijd goed voor een grijns. Soms voor een gaap, als hij weer over "de Goddelijke Kale" begint, en soms voor het samentrekken van de tenen, want het is eerder de volle vuist dan het rapier die Theo hanteert, en die wil wel eens in het gezicht van de onschuldige toekijker terecht komen. Maar het is gratis, en je krijgt er ook nog Ebru Umar en Bernadette de Wit bij ook. Plus een stoetje van Verontwaardigden, die bijvoorbeeld te keer gaan tegen de wandaden van de Linkse Kerk en tegen de misstanden binnen de rechterlijke macht. Als ik die lees zet ik altijd even mijn alufolie petje op, want je kan nooit weten. Bernadette de Wit heeft in de laatste aflevering een enquete geplaatst over de muliculturele samenleving. Ik ben dol op enquetes, dus ik heb hem ingevuld en nog teruggestuurd ook.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Had je wat? 

Na wat rommelen met knip-en-plak heb ik de door Blogger verstrekte commentaarfaciliteit aan de gang gekregen.Functioneel gezien heb ik nu een weblog dat een blog mag heten. Nu moet het nog mooi gemaakt, want ik word wat ibbel van de hippe oranjigheid van de indertijd gekozen lay-out. Suggesties?
(2) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Suffer the children 

De Amerikaanse patriot Generaal J.C. Christian heeft een weblog waarin hij onder meer verslag doet van zijn ondersteunende brieven aan Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders. Verder mogen we meegenieten van het wel en wee van zijn "kleine soldaat", die helaas alleen nog maar in de houding wil springen als de generaal naar gladiatorenfilms kijkt. Hier zijn waarderende woorden over een wel heel bijzondere aanpak van inlichtingen inwinnen door CIA en andere instanties: als je de slechte kopstukken niet te pakken kunt krijgen zet dan gewoon hun kinderen en echtgenotes gevangen. En ondervraag ze een beetje. Dan komen de slechten vanzelf uit hun schuilplaats.
(2) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

zaterdag, mei 15, 2004

Listen 

Kurt Vonnegut, de humaanste levende schrijver van de Verenigde Staten, verheft zijn stemgeluid. Cold Turkey is in al zijn eruditie een keiharde veroordeling van het Bush-regime. Hardere taal op dezelfde site: Put George W. Bush in Prison.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

donderdag, mei 13, 2004

Snorren tekenen 

op foto's van bekenden in de Radiobode, dat deed je in de jaren vijftig. Nu gaat dat met Flash, en kun je eindeloos onze Minister President metamorfoses laten ondergaan. De JP-Remixer.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Omkatten 

Blogger heeft zichzelf een nieuw gezicht gegeven, biedt nu meer mogelijkheden (commentaar, een aparte profielpagina, afgeronde hoeken). Ik heb al wat geprobeerd, hetgeen uiteraard resulteerde in foutmeldingen, en het gebeuren van dingen die volgens de Helppagina's niet zouden kunnen. Ik moet even hevig aan mijn template werken, en dan kan er commentaar geleverd worden. Hoi, discussie.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

woensdag, mei 12, 2004

Dierenpret 

Er is een sterke band tussen interweb en poezenwezen. Een extra bewijs daarvoor is The Infinite Cat Project, poes kijkt naar poes kijkt naar poes...

Tiger watching Farrusko watching Skinny White Boy watching Peaker watching Brit watching Plien watching Eunheui watching Datsa watching Tasha watching Duma watching "99" watching Snowball watching Hawkeye watching Copper watching Fritz, watching Zoot, watching Abby, watching Frankie, watching Poozy, watching Frankie, watching Sammy, watching Frankie.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Small but Perfectly Formed 

Huiskamerworstelen. Nodig wat vrienden uit, schuif het bankstel aan de kant, leg een slaapzak of deken op de grond, trek een strak zwembroekje aan en worstelen maar. De Small but Perfectly Formed Wrestling Club lijkt me wel een gezellige jongensclub.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Slachtbank 

Dit is een directe link naar de video (5.3 Mb WMV) van de onthoofding van de Amerikaan Nick Berg. Hij moet eerst zijn naam zeggen, en wie zijn ouders zijn, waarna hij op de grond gezeten voor een rijtje gemaskerde mannen een heel verhaal in het Arabisch moet aanhoren. Het lijkt er op dat hij geen idee heeft van zijn lot. Dat voltrekt zich hier (1.5 Mb WMV), en dat is niet prettig om te zien en te horen. Waarom moeten die eikels nu altijd wraak willen nemen?! En dan nog het liefst op onschuldigen?
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

zaterdag, mei 08, 2004

Een zak over je kop 

Zou ik het durven? In alle vroegte naar een openbaar standbeeld lopen en het een zak of draagtas over de kop trekken? 't Is wel een eind klimmen voor een kabouter, en ik heb alleen maar een plintenleertje. Het is voor een zaak die ook ons aangaat, want door troepen te sturen neemt Nederland deel aan de bezetting van Iraq, dus van de zakken over de Iraqese hoofden is er toch wel eentje een Albert Heijn tas, als het ware. Voor een plaatje van een resultaat en nog wat handige tips: Sack Bush: The Bagged Statue Project.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

vrijdag, mei 07, 2004

Kuil 

Een man graaft een kuil en zet het verslag op het interweb. Dat wordt ontdekt en na een tijdje begint zijn server te roken. The Hole. About 2 years ago I decided to dig a hole in my back yard. Why? Why not.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Good ol' girl who enjoyed cruelty 

Het is toch eigenaardig hoe een paar dagen na het algemeen bekend worden van de martelpraktijken in de Abu Ghraihb gevangenis de beschuldigende vingers al naar de zwaksten onder de daders beginnen te wijzen, zoals bijvoorbeeld in dit artikel in de Australische Daily Telegraph. Wat sappige citaten. Over Lynndie England, de 21-jarige vrouw die triomfantelijk naar het kruis van een gevangene wees: To the country boys here, if you're a different nationality, a different race, you're sub-human. That's the way girls like Lynndie are raised. Tormenting Iraqis, in her mind, would be no different from shooting a turkey. Every season here you're hunting something. Over there, they're hunting Iraqis. Over brigade-generaal Janis Karpinski, de bevelhebber van het gevangeniswezen in Bagdad en omstreken: Colleagues of the tough, super-fit officer last night described her as a woman with one mission – to raise her own profile. Kortom, de vrouwen hebben het gedaan, een stuk trailertrash en een baantjesjaagster. Maar het niet eerder dat ook vrouwen de bocht uit kunnen vliegen als zij deel uitmaken van een perfide systeem? Zij zullen het toch niet verzonnen hebben om een gevangenis te maken van het beruchtste martelcentrum van het overwonnen regime, in plaats van dat gebouw feestelijk op te blazen? Zij hebben toch geen speciale afdeling in de gevangenis ingericht waar CIA-medewerkers en huurlingen in alle rust hun gang konden gaan? Welnee, daar zit een hele machine achter, bediend vanaf 1600 Pennsylvania Avenue. <commentaarstem> "We" moeten zo snel mogelijk onze troepen uit Iraq terugtrekken. Ook al doen ze het nog zo goed, en ik denk dat ze het goed doen. We kunnen niet het risico lopen dat we vereenzelvigd worden met de moorddadige horden van Attila the Chimp, de eerste benoemde president van de Verenigde Staten. </commentaarstem>
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Porno wordt door de Washington Post SFW gemaakt 

Nog wat nagekomen folterfoto's in de Washington Post gevonden. (Voor de WaPo is registratie nodig, en ik zou dat doen als ik jou was. Of je gaat eerst even naar Bugmenot, daar weten ze wel raad met passwords. Sssst, niet verder vertellen). De foto's staan in een Flash presentatie, gedoe dus, en moeilijk te jatten, als je niets ziet kan je hier de beschrijving lezen. De foto's zijn wel zodanig schoongesneden door de krant dat de naughty bits niet te zien zijn. Of de Japanse pornospuitbus is gehanteerd. Zou dat vanwege de gevoelens van de slachtoffers zijn, of vanwege de gevoelens van hun Amerikaanse publiek, dat al in zwijm valt als een mevrouw haar borst toont op de televisie?
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

donderdag, mei 06, 2004

Ladder 

Zoveel goede doelen, zo weinig bronnen. Vanmiddag stond al er een heeel klein migrantenjongentje voor de deur, gelukkig in het gezelschap van zijn voor zover ik onder hoofddoekje en kledinglagen kon bekijken prettige oudere zus, die het woord voerde. Vanwege de kinderpostzegels. Het komt wel goed met de integratie. En van alle kanten word je belaagd door Kerrycampagnecollecteurs, linkwhores en andere goeddoeners, of je een verwijzingkje op je pagina wilt zetten. Korte metten met die gasten. Als het een leuke aktie is komen ze op de ladder hiernaast, en wie ter hoogte van de onderkant is gekomen valt er af. Een kabouter kent weinig genade.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Das en banaan 

Het bananentelefoonlied, maar dan geb3taniseerd: badgerphone. Zou het gewoon allemaal virale reclame zijn voor deze telefoon?
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Indruk maken in 60 seconden 

Eigenlijk moet ik iets over John Kerry schrijven, want die begint zo langzaam aan behoorlijk zielig te worden. Z'n tegenstander is de slechtste zittende president sinds Herbert Hoover, en nog kan Kerry geen deuk in een pakje boter slaan in de polls. Omdat hij een nietszeggende man is, zou je zeggen, of een 'Bush-Light' zoals veel democraten beginnen te vrezen. Nee, volgens zijn campagnevoerders omdat hij aangevallen wordt op zijn verleden. En daar stellen ze zich teweer tegen met deze reclamefilmpjes (teiltje bij de hand houden als je ze wilt bekijken). Om die spots uit te kunnen zenden is erg veel geld nodig, zoveel geld dat de bedelmails zelfs de oceaan overstromen en bij een vriendin in haar mailboxje terecht komen. Die stuurde het mailtje weer door - Is dit iets voor je blog? - naar mij. Het lukte me niet om de HTML van het mailtje langs Blogger te krijgen, ik mocht onder andere niet naar externe CSS verwijzen van hen, en tijdens het wild knoppendrukken kwam ik ineens hierop terecht. Op een wonderlijke manier zegt het ene iets over het andere.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

woensdag, mei 05, 2004

YKINMK 

Als Kabouter zijnde zie ik natuurlijk nooit iets bij massale evenementen. Mijn hart sprong dan ook op toen ik de Shoulder Riding Club in Vancouver, Canada ontdekte. Maar ik zit niet helemaal in de doelgroep, vrees ik, want: Riders wanted Any ladies who enjoy shoulder riding are encouraged to contact me. Whether you need a set of shoulders to ride at a rock concert so you get the best view in the house or whether you simply want to do some riding for the fun of it, let me know. I love meeting people who find fun in this wonderful sport. En als je op de 'Pay-per-view' link klikt komt de verborgen agenda tevoorschijn. Daar ga ik dus niet naar toe linken, dat moet je zelf maar weten. En de laatst aangekondigde clubbijeenkomst is van 4 februari 2004, dus de voorzitter zal wel door zijn rug zijn gegaan. Ik zie het nog geen olympische sport worden.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Juicy fish  

De liefde tussen een konijnemeisje en een poezemans. Ik dacht eerst even dat dat weer op Romeo en Julia zou uitdraaien, maar dat viel mee. Flash, alleen SFW als de baas van Koreaanse ska houdt, inbellers moeten geduld betrachten: Sambakza.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Here's Johnny 

Dat scheelt weer ontzettend veel tijd. Een versie van The Shining uitgevoerd door konijnen. En konijnen zijn erg snel, dus het duurt maar 30 seconden. Kan je mooi de resterende 145 minuten gebruiken om een kort verhaal te schrijven waarmee je dan een Zwitsers zakmes met USB memory stick kunt winnen. Zouden ze korte verhalen in het Nederlands accepteren? Of moet je je product door Babelfish halen? Vanwaar deze gekunstelde sprongen van konijn naar zakmes naar Babelfish? Omdat Manic graag een linkje naar de prijsvraag ziet, en ik jat al zoveel van zijn links, die hij dan weer heeft gejat van iemand anders. De blogosphere heet dat inmiddels. Zo helpen we elkaar. Babelfish vertaling: That makes a difference appalling much time. A version of The Shining rabbits carried out. And rabbits are rapidly a lot, but therefore it lasts 30 seconden. Be possible uses you nicely the remaining 145 minutes to write a short tale with which you then a Swiss penknife with USB can memory win stick. They would recover short in Dutch accepting? Or do you have obtain yourself product by Babelfish? From where these artificial jumps of rabbit to penknife to Babelfish? Because Manic gladly see linkje to the question, and I pinch already so much of its left, which he has pinched then of someone else. The blogosphere are called that meanwhile. Thus we help each other.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Bananaphone 

Een jazzy liedje met een twee frames animatie in Flash. Speakers aan, hier klikken, dan op 042604 klikkenen (webmaster houdt niet van diep-linken) en jiven maar. De maker heeft volgens mij hier het mp3tje vandaan gehaald en wat door de molen gehaald. Raffi, the King of the pre-school set. Mmmm, dat is toch gewoon Harrie Vermeegen van Henk Spaan??
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

dinsdag, mei 04, 2004

Twisted and weird 

Eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee hoe Knot.Magazine in mijn bookmarks terecht is gekomen. Ik moet het zelf gedaan hebben, want er bestaat voor zover ik weet nog geen malware die je bookmarks volplempt met verwijzingen naar literaire online tijdschriften. (Idee!) Er staan leuke stukken in, zoals dit. Beetje studentikoos misschien, maar voor de liefhebber van een goeie colonoscopie een must.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

maandag, mei 03, 2004

Honk 

Handig voor als je niet bezig wilt lijken op de zaak , maar een kluns bent met de pijltjestoetsen, zoals ik.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

Something Rotten 

In dit artikel in The New Yorker beschrijft Seymour Hersh vrij gedetailleerd wat er allemaal mis was in de Irakese Abu Ghraib gevangenis. Seymour Hersh is de onderzoeksjournalist die het My Lai schandaal boven water kreeg, en daarmee de verslaggeving over en de kijk op de Vietnam-oorlog definitief veranderde, dus wat je noemt een betrouwbare bron. Kort samengevat: Slecht opgeleidde soldaten (reservisten) martelden in opdracht van CIA, Inlichtingendienst en huurlingen; officieren vonden het allemaal wel best; hoogste baas bleef op kantoor zitten en stuurde memo's in het rond, want ze is business-consultant in het burgerleven. Er is al in november onderzoek gedaan, yadda,yadda, soldaten krijgen straf, baasjes een jaar geen promotie. De nieuwe baas is het voormalige hoofd van Guantanomo Bay. Daar zullen ze blij me zijn in Iraq.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

zondag, mei 02, 2004

Geneve Na enig surfen nog wat meer foto's gevonden van de gebeurtenissen in de kelders van de Abu Ghraib gevangenis, het voormalige martelcentrum van het Saddam regime, dat na de bezetting dankbaar in gebruik is genomen door de Amerikanen. Erg vernederend, dat wel, en het illustreert maar weer eens de amerikaanse preoccupatie met sex, en met sexuele vernedering. Maar dan de Britten. Die weten tenminste hoe je de bevolking er onder houdt. Lees dit artikel maar, hoe de squaddies de lokale bevolking aanpakken. Nederland moet zijn contingent maar snel terugtrekken, voordat ze ook zo gecorrumpeerd raken. Update. De Britse militia schiet al in de ontkenning.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit

zaterdag, mei 01, 2004

Tuin Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt een Kabouter niet met rust gelaten. In het dorpje Barnsley gaven enige onorthodox (on)geklede exemplaren kennelijk genoeg aanstoot om Constable Plod op hun gastheer af te sturen, met een busje om de naaktlopers af te kunnen voeren als de gastheer ze niet uit het zicht zou halen. Het artikel staat hier. Het ergste was dat de kinderen van een naburige basisschool de kabouterbillen konden zien. Misschien kunnen de Kabouters met hun muts over de kop en een lap om hun lijfje op een kistje worden gezet, met wat electriciteitsdraad in hun handen, zoals deze meneer is overkomen, dankzij zijn amerikaanse gastheren.
(0) mensch(en) hadden hier al iets over te zeggen, doe (ook) een duit